Neuvolat

Lasta odottava perhe saa neuvolasta tukea lapsen odotuksessa ja vanhempana olemisessa. Kun lapsi on syntynyt, seurataan neuvolassa lapsen kasvua ja kehitystä.

Äitiysneuvola

Äitiysneuvolan käynneillä seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan odottavalle perheelle tärkeistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Äiti käy neuvolassa noin 10 kertaa raskauden aikana. Neuvola järjestää myös synnytysvalmennusta äideille ja isille. Äitiysneuvolaan kannattaa olla yhteydessä heti, kun raskaus varmistuu.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan alle kouluikäisten lasten kasvua ja kehitystä sekä tuetaan perheiden terveyttä ja hyvinvointia.

Lapset saavat neuvolasta esimerkiksi tarpeelliset rokotukset. Neuvolakäyntien määrät vaihtelevat lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kouluterveydenhuolto

Kun lapsi menee kouluun, kouluterveydenhoitajat seuraavat lasten kasvua, kehitystä ja terveyttä. Kouluterveydenhoitajien yhteystiedot saa kouluilta.

Lue yleiskielellä lisää kouluterveydenhuollosta

Ajan varaaminen neuvolasta

Kun tarvitset vastaanottoajan neuvolaan, soita arkipäivinä kello 8-14 välillä. Neuvoloiden yhteinen neuvonta- ja ajanvarausnumero on 09 3105 5530.

Voit etsiä oman oman asuinalueesi neuvolan yhteystiedot ja aukioloajat yleiskielisiltä verkkosivulta.